Het Gemaal Schouwen is gelegen midden in Nationale Park Oosterschelde. Ontstaan na dat de Deltawerken zijn aangelegd, ter compensatie voor de natuur, wad en weidevogels. Het heeft geresulteerd in een prachtig gebied… waar je naar hartelust kunt wandelen, hardlopen, fietsen, vissen kortom…. genieten!

Bijzonderheden terrein

Als u aankomt rijden vanaf de Boogerdweg komt u naar het appartement aangereden via een smal schelpenpad. Dit pad is eigendom echter links en rechts van dit pad bevindt zich het eigendom van Staatsbosbeheer. Welke hier het beheer heeft over de grond. In het vroege voorjaar broeden hier, kluten, tureluurs, bergeenden… ach welke watervogel niet? … dus ons verzoek is om u te houden aan de snelheid van max 10KM op het pad…dit daar er anders jonge scholeksters kunnen worden geplet! Bedankt voor uw medewerking.

Vissen in de achter het appartement gelegen vaart is “niet”toegestaan daar dit water is verpacht aan de plaatselijke palingvisser…maar ja… als we het niet zien. In iedergeval het is geen kindervisvijver. Ook het varen en zwemmen met speelbootjes is niet toegestaan! Wij weten niet wat de waterkwaliteit is van dag tot dag. Dus… NIET zwemmen, dat kan perfect aan de andere zijde van de Boogerdweg… in de Oosterschelde. Prachtig helder, schoon en gezond zout zwemwater en goed bereikbaar met de zwemtrap vlak bij Restaurant de Heerenkeet. Je kunt hier zelfs contact krijgen tijdens een zwemtocht met de vele zeehonden of bruinvissen welke kunnen opduiken! Dus… fototoestel mee!